ArganoljaMånga människor betraktar moroccanoil (arganolja) som ett mirakel olja som blivit legendarisk. Denna olja hyllas som ”flytande guld” och lösningen på alla skönhetsproblem.

Moroccanoil sägs ha en positiv effekt på huden och håret och främja god hälsa och används som anti-aging elexir. Det har öven anti-inflammatoriska egenskaper som gör den effektivt att ge lindring för ömma muskler och ledvärk.

Viktiga fakta du bör veta om Argan oljan

Hälso och skönhetmarknaden efterfrågar den marockanska oljan som ofta betyder arganoljan som är väldigt dyr.
Arganolja finns i fröna, som ser nästan ut som ekollon, av det marockanska Argan trädet (Argania spinosa ) och utvinns genom kooperativa kvinnogrupper och oljan certifieras och odlas även organiskt. Den innehåller en mängd viktiga vitaminer och oljor som förbättrar hudens hälsa och fungerar underbart för massage.

Arganolja är fullpackad med vitaminer och viktiga fettsyror. Den består av nästan 70% linolsyra och oljesyra. Oljan är rik på vitaminer, essentiella fettsyror och antioxidanter. Den är också en rik källa till vitamin E. Arganolja innehåller inget kolesterol så att den inte försämrar hjärthälsa. Det sänker faktiskt onda kolesterolet tack vare enkelmättade fetter och oljesyror. Argan olja har även lugnande egenskaper vilket gör den perfekt för massage.

Hudvård och arganolja
Arganoljan används i flera kosmetiska produkter på grund av de många fördelar som den tillhandahåller på hår, hud och kropp. De näringsmässiga egenskaper hos arganolja gör att många betraktar den som ett ”måste ha” för hudvård och den gör huden ungdomlig och att du bibehåller elasticiteten i huden. Du kan tex blanda oljan med din vanliga lotion.

Hårvård
Moroccanoil är en lättviktsolja som används som moisturizer och gör huden mjukare och återfuktar hårbotten. Den tar hand om kluvna hårtoppar, skyddar håret från sol, ger volym till håret, så att du kan använda den som ett serum.