Discoverys har visat ett program som handlar om en ormexperten (?) Paul Rosolie som låter sig bli uppäten av en Anakonda med ”ormsäkra” kläder. Gröna jätte Anakondor (Chumana) hittar du i Amazonas och räknas som den tyngsta ormen.

Filmen har fått mängder av publicitet och det är väl kanske inte helt klargjort om den ormsäkra klädseln skyddar men den är byggd med pansar, skydd för syra och liknande hajdräktsdräkter för att skydda mot tänderna. De inre organen är skyddade men även andningen och övervakning av hans kroppsfunktioner. Man får följa teamet i Amazonas tropiska regnskog där de tar sig till en flytande skog där de delar upp sig i grupper och letar efter de stora ormarna med ormfällor och drönare och fångar en större orm.

För att få ormen att attackera har de smörjt in dräkten med grisblod. Ormen börjar att attackera huvudet men får inte grepp utan får först grepp på armen och sedan slingrar sig ormen runt och utnyttjar sin vikt. Man bryter när han känner att dräkten håller på att gå sönder och armen började förstöras.