Massage

Det finns mängder av bra texter med inspiration kring massage på nätet. Det är bara att sätta igång med fullkroppsmassagem kroppsmassage eller ansiktsmassage. Tvätta händerna ordentligt innan du sätter igång och köp gärna en eterisk massageolja.

Olika handrörelser

Se till att variera din massage med olika typer av handrörelser. Det finns olika handrörelser som knogmassage, effleurage där man använder handflatan, knådning och hudrullning där man rullar huden. Se alltid till att börja med stora rörelser så du sätter igång hjärtat på den som får massagen. Använd också hela din kropp så att du inte blir trött i fingrarna.

Nyttan med massage

Det finns olika massagetekniker och de kan vara bra för olika saker exempelvis lymfmassage kan ges efter en hårtransplantation för att få bort vattenansamlingar. Massage är avslappnande och lugnande men det är även skönt för dina muskler. Den stimulerar blodcirkulationen och lymfsystemen.

Olika oljor och aromterapi

Om du börjar pröva olika oljor så har olika typer av ingredienser olika användningsområden. Du hittar oljor som innehåller kamomill, salvia, lavendel, citronmeliss, rosmarin mm. Inom aromterapi så används olika oljor i kombination med olika massagetekniker.