tequilaDet finns en kvalitetsstandard och inte mindre än fem olika sorters Tequila att välja mellan: Blanco (silver, silver eller vit), Joven (guld), Reposado (lagrad), Añejo (gammal minst 1 år) och Extra Añejo. Den görs främst runt staden Tequila som ligger i den mexikanska delstaten Jalisco.

En del tequila lagras i tunnor och det kan ta upp emot 30 år att få hög kvalitet. Drycken görs inte på kaktusen utan man destillerar den blå Weber agava-plantan och drycken måste innehålla minst 51% för att kallas äkta.

Det finns mängder av drinkar som innehåller Tequila. De mest känd drinkarna är Margarita, Sex in the City, Tequila Rose, Tequila sunrise och Tequila Mockingbird som fått sitt namn efter romanen ”To kill a Mockingbird” (Dödssynden) av Harper Lee.

Att säga att Tequila är hälsosamt är rätt vanskligt men American Chemical Society gjorde ett experiment med agavina, ett socker som kommer från agave växt som används för att framställa drycken, som visade sig utlösa insulinproduktion och sänka blodsockret i ett experiment som utfördes med möss. Utöver dessa häpnadsväckande resultat, hjälpte sötningsmedlet överviktiga möss som sänkte det onda kolestorolet LBS.

För dig som är trött på att dricka alkhohol kan ett alternativ vara att äta friterad tequila och det är varumäret ”Oh Bite it! som marknadsförs som en kaka som man blöter i Tequila och friteras i olja.