I den här videon visas flera yogaövningar. Yoga är inte så dumt den kan hjälpa dig att bli stark, smidig och fokuserad. Den hjälper dig även med andningen, att slappna av och bli mer närvarande i din kropp. Enligt forskning ska yogan vara bra för hjärnan och den kan tom hjälpa till vid ätstörningar. Att gå yogaklass är säkert lärorikt men man har inte alltid tid och då finns alltid Youtube videor att inspireras av.

På Youtube hittar du mängder av övningar och i princip behöver du bara ett liggunderlag för att komma igång.

Det finns olika yogaställningar och även yogametodik som exempelvis Kunaliniyoga (medicinsk yoga), tantrisk, Ashtanga, Hatha och Pawan-muktasana som förbättrar matsmältningen och mjukar upp leder. För män rekommenderar man ofta Hatha yoga som är fysiskt krävande och där utövarna behåller samma ställning under en längre period.

De olika meditationstekniker inom yoga stimulera hypofysen avsevärt. Yoga har flera kroppsställningar som är inriktade på olika delar av kroppen och dess hälsofördelar. Sjukdomar som hjärt och kärlsjukdomar, matsmältningsbesvär, förstoppning, fetma, trötthet för att nämna några kan motverkas genom att göra särskild serie övningar regelbundet. Särskilt för de som inte tränar på något annat sätt.

Yoga har stor hälsofördelar: Det är relaterat till en lägre risk för fetma, högt blodtryck och högt kolesterol, enligt ”European Journal of Preventive Cardiology”. Jämfört med andra typer av motion, såsom raska promenader eller löpning, hade yoga liknande resultat – varken bättre eller sämre – från samma riskmått för hjärtat.
”Dessa resultat tyder på att yoga är potentiellt mycket användbart”, säger Myriam Hunink, Erasmus University Medical Center i Rotterdam, som har undersökt den möjliga preventiva effekten med yoga för hjärtat.
Experter säger en förklaring kan vara deras lugnande effekt eftersom stress har kopplats till hjärtsjukdomar och högt blodtryck.

”Fördelarna kan bero på att musklerna och andas, vilket kan ge mer syre till kroppen, vilket leder till en lägre blodtryck”, säger Maureen Talbot, senior hjärt sjuksköterska på British Heart Foundation.

Hund övningar med Yoga

Yogavningar kan inte bara öka din ämnesomsättning, bränna kalorier, och förbättra ditt humör. När du känner av effekterna vill du kanske fortsätta regelbundet. För detta måste du ägna några minuter av tid Det är ganska säker på att genom att följa en fast övningar schema kommer du att känna dig mer avslappnad och lugnande. Kostnaderna för att komma igång är låga. Allt du behöver är ett par bra skor .och viljestyrka för att må bättre.

Det är kanske inte en slump att yoga var en av de mest eftertraktade aktiviteterna när man analyserar dating sajter och vilka egenskaper som var efterfrågade. Fördelarna med yoga är många. På den allmänna sidan av fördelar finns stress och smärtlindring och ökad flexibilitet. Å ena sidan kan vi känna de fysiologiska fördelarna med yoga, och å andra sidan, har yoga en ännu djupare inverkan på våra liv, där vi blir mer öppna, sanningssökande och raffinerade medlemmar av en gemenskap.