LA Mud People

Konstnärsprojektet  kallar sig L.A. Mud People och man kan hoppas att  vi får se stammen i Stockholm framöver. L.A. Mud People är en urban stam som rör sig sakta och i grupp eftersom det finns mycket att upptäcka när man rör sig långsamt och de kallar sig själva för non-performances eftersom det rör sig oplanerat. De har inga mål när de tar sig framåt. De har minimalt med kläder och lera från topp till tå. SoCal Connected
De går sakta längs LA River och Venice Boardwalk. Gruppen är inspirerad av australiensiska urinvånare och att blanda leran är en viktig del i deras aktiviteter och man kan se rörelsen som en motreaktion mot det snabba och moderna samhället.De fascineras av dagens moderna urbana djungeln, en plats med bisarra gatuskyltar och platser.

De pratar inte och de gör inga ljud. Gruppen grundades för några decennier av Mike Mollett som fortfarande leder gruppmedlemmar på olika aktiviteter och stammen rör sig främst i LA River. Men vem vet – kanske kan stammen få lokala förgreningar internationellt?